El Dia Internacional de la Dona

Divendres passat va ser 8 de març, el Dia Internacional de la Dona.

Tot i que a l’escola vetllem diàriament per la igualtat, vam aprofitar aquest dia per parlar amb els infants sobre les desigualtats que encara són presents a la nostra societat i quin és el motiu pel qual es fa el 8 de març.

Ens vam reunir tots i totes al pati per escoltar el manifest de la Comissió Lila de l’ESO i cada curs de Cicle Inicial, va explicar un conte que ens va fer reflexionar, conscienciar-nos del paper de les dones i els estereotips que encara ens trobem en l’actualitat.

Maiets i Maneirons, vam conèixer la història de “Rosa Carmel”. En el ramat, totes les elefantes són de color rosa, excepte la Guillermina. Aviat descobrirà que les del seu sexe tenen prohibit fer coses reservades només pels mascles. Com que no accepta aquesta tradició, aviat mostrarà a les seves companyes que la igualtat no és pas una utopia.

Joanets i Percolets, vam escoltar el conte “La història dels bonobos amb ulleres”. Ells menjaven, viatjaven i es modernitzaven mentre elles recol·lectaven i criaven a la prole. Però els bonobos no deixaven que les bonobes també poguessin aprendre i evolucionar. Un bon dia les bonobes es van cansar i van decidir actuar.