Visitem la biblioteca

La setmana passada els Joanets i els Percolets vàrem visitar la biblioteca.

Aquesta vegada ens vam posar a la pell de les bibliotecàries i després de realitzar un qüestionari per saber els gustos i preferències dels nostres companys i companyes, els vàrem recomanar un llibre. 

Esperem haver encertat la tria. 

Han nascut els pollets!

Fa tres setmanes vam compartir amb vosaltres al blog que la Granja Avícola Torres, ubicada al Prat de Llobregat, ens va regalar una dotzena d’ous fecundats de gallina perquè poguéssim tirar endavant el nostre projecte.

Els Joanets i els Percolets hem viscut una setmana molt emocionant. El dimarts passat, durant l’escola, vam tenir una gran sorpresa!! Després de vint-i-un dies a la incubadora, un pollet va néixer i ho vam poder veure plegats. Va estar un dia ple d’alegria .

El dimecres, quan vam arribar a l’escola vam veure que dos pollets més havien nascut, i durant el dia… dos més! La cosa no havia acabat aquí, perquè dijous va néixer un pollet més. De moment, tenim sis pollets!

Han estat uns grans dies!

Us deixem més imatges a la carpeta de Google Drive.

Delta del Llobregat

Avui hem anat a l’espai natural de les Basses de Can Dimoni a observar les aus amb prismàtics des d’un aguait. També hem anellat i estudiat alguns ocells, després els hem deixat lliures a l’espera de què tornin altra vegada al Delta del Llobregat.


Podeu gaudir de les instantànies entrant a la carpeta compartida de Google Drive.

Han arribat els ous fecundats!

Aquest segon trimestre, continuarem estudiant les característiques i les diferències entre les aus, com es reprodueixen, on viuen i tots els possibles interrogants que vagin sorgint.

Ahir vam posar els ous fecundats a la incubadora i farem el seguiment fins al naixement dels pollets. Estem molt emocionats i emocionades! Quina aventura!

En un dels ous vam poder observar la gallada. És una taca blanquinosa que ens permet saber si un ou està fecundat o no.

Volem agrair a la Granja Avícola Torres que ens ha fet arribar 12 ous fecundats de pota blava, una espècie molt preuada i amb indicació geogràfica protegida del Prat.

Us mantindrem informades famílies!

Mestres Àvies Recuperadores de Contes

Ahir vam rebre la visita a Joanets i Percolets de la Consol, una mestra jubilada del grup de les àvies recuperadores de contes.

Vam gaudir molt escoltant els contes tradicionals que ens va explicar i de la seva companyia. La seva passió explicant contes ens va fer viure les històries amb molta emoció. A més, també ens va donar molts bons consells i ens va agradar quan ens va dir que se sentia molt afortunada de poder compartir una estona amb nosaltres.

Vam passar una estona molt agradable. Gràcies Consol.

English

This term we, Joanets and Percolets, have celebrated typical festivities in English-speaking countries like HALLOWEEN and CHRISTMAS. We learned new vocabulary, traditions, and chants!
We did with Neil a ghost for Halloween and now we did a tree to hang up. We have also prepared a surprise, we recorded a Christmas song to wish you Merry Christmas. You’ll find the Halloween and Christmas videos in the shared folder in Drive. We hope you enjoy them!

The English teachers wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!

Taller d’ocells insectívors i construcció de caixes niu

El dilluns els Percolets i els Joanets vam fer un taller d’educació ambiental. En una primera part de l’activitat ens van parlar sobre els ocells insectívors de Catalunya i la necessitat d’oferir-los un espai segur on poder fer niu i tenir cura de les seves cries. Tot seguit, ens vam posar mans a l’obra i entre totes dues classes vam construir 10 caixes niu per poder ajudar a augmentar la població d’aus. Ara, ens toca pensar a quins espais de l’escola els podem penjar. Tenim moltes ganes de veure si algun ocell s’apropa i utilitza els nostres nius!

Trobareu més fotografies al Drive.