ELS HÍBRIDS

Després de la visita al MNAC hem continuat treballant el Romànic i durant aquestes setmanes a plàstica ens hem centrat en els híbrids.

Podeu veure el treball realitzat al Drive de fotografies.

ÚLTIM DIA ABANS DE LES VACANCES DE NADAL

Avui ha estat un dia molt i molt emocionant!

Al matí hem cantat la nadala que hem treballat des de música al pati de l’escola. A continuació, amb les mateixes ganes de sempre de menjar xocolata i coca, hem fet la xocolatada a la nostra pròpia classe, i, més tard, hem pogut compartir amb els companys de secundària un Meet on hem intercanviat el regal que ens havíem preparat mútuament.

A la tarda, com ja és tradició, hem fet cagar el Tió. Aquest any, a més a més de jocs i materials per a la classe, ens ha portat gomes de saltar, cordes i guixos per quan fem pati al carrer.

També us volem fer saber que aquest curs el monogràfic de Nadal ha girat entorn el Premi Nobel de la Pau concedit al programa mundial dels aliments. Per prendre consciència sobre la fam i el malbaratament hem elaborat uns cartells i els hem penjat al menjador. Si els voleu veure podeu entrar al Drive i fer el tafaner. Allà mateix trobareu un petit recull de fotografies dels darrers dies.

Processed with MOLDIV

MERRY CHRISTMAS

In English, this last week before the Christmas holidays, we’ve been singing Christmas carols and doing some crafts: a Christmas tree and a postcard.

You can find some photos on Drive.

We want to wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!  

FEM LA DISSECCIÓ D’UN POLLASTRE

Avui hem fet la dissecció d’un pollastre per observar en directe l’aparell digestiu i l’aparell respiratori. Ens ha ajudat la Pilar Solé, mestra de l’escola molt experta en el tema de pollastres perquè els seus pares tenien una polleria i ella durant un temps els va ajudar.

Ens ha cridat molt l’atenció observar que les aus s’empassen el menjar sencer i tenen els pulmons molt petits en comparació amb els mamífers. També hem descobert la funció del pap i del pedrer.

Podeu veure algunes fotografies al Drive.

TALLER MATERIALS BRICOTECA

En Narcís de la Bricoteca va venir la setmana passada a fer-nos un taller sobre les propietats dels materials.

A partir de 6 experiments, i utilitzant el mètode científic, vàrem poder descobrir propietats com la duresa, la flexibilitat, la flotabilitat, la viscositat, la temperatura i el magnetisme.

Us deixem un recull de fotografies al Drive.

SORTIDA AL MNAC

El passat divendres 23 d’octubre vàrem anar al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Allà ens vam poder endinsar en una visita al Bestiari, on ens vàrem apropar al context cultural del Romànic a través de la representació de les figures d’animals.

Podeu veure més imatges de la sortida al Drive.

ESPANYA INDUSTRIAL

El divendres 9 d’octubre tot passejant vam anar al parc de l’Espanya Industrial per treballar els materials i passar una bona estona a l’aire lliure amb els nostres companys i companyes. Els Joanets i Percolets vam observar l’entorn i després vam classificar i anotar a la llibreta els elements que vèiem i trobàvem al parc segons si eren elements naturals o artificials. 

Ens ha agradat sortir fora de l’escola i esperem tornar-ho a repetir ben aviat!