Iniciem els espais d’aprenentatge a cicle inicial!

Fa unes setmanes que els Maiets, els Maneirons, els Joanets i els Percolets estem realitzant els espais d’aprenentatge un cop a la setmana. Aquest tipus de metodologia d’ensenyament i aprenentatge consisteix en una manera diferent d’organitzar l’alumnat, l’espai i els materials, per tal de propiciar la creació d’un lloc d’aprenentatge on aquest, sorgeixi espontàniament. Tanmateix, també cerca que els infants siguin els protagonistes i constructors del seu propi aprenentatge.


Durant aquesta primera roda l’alumnat del Cicle de la Primavera passaran per 6 espais diferents. D’una banda, tenim els espais “Pels descosits” i el “Laboratori de lletres i paraules” ambdós de caire lingüístic, i on els infants reforcen aspectes relacionats amb l’expressió escrita, la consciència fonològica, la cal·ligrafia i l’expressió oral, entre altres. D’altra banda, tenim els espais matemàtics  “A granel”, que està pensat per l’aprenentatge del sistema monetari, el càlcul i les unitats de pes, i  “El poder de la lògica”, on els infants consoliden conceptes del pensament lògic-matemàtic. Per últim, tenim els dos espais científics “Egipte”, creat per l’aprenentatge dels materials i les màquines, i “Llum i color a la foscor”


Aquí us deixem un recull d’imatges d’aquesta nova iniciativa.